У Луценка чекають, що суд США ось-ось знову візьметься за його позов

Понеділок, 27 лютого 2012, 09:12

В оточенні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка розраховують, що американський суд поновить розгляд його справи.

Про це заявив депутат Володимир Ар’єв газеті "Комерсант-Україна", коментуючи відхилення Федеральним судом округу Колумбія позову екс-голови МВС України до генпрокурора і його підлеглих.

"Сталася технічна помилка, це підтверджують співробітники суду. Як повідомив наш американський адвокат, провини його компанії в цьому немає", - сказав він.

"У п'ятницю були подані всі необхідні документи для того, щоб справа була поновлена, і ми очікуємо, що це станеться в понеділок-вівторок", - повідомив Ар’єв.

Американський адвокат Луценка Кен МакКалліон пояснив: "У зв'язку з адміністративною помилкою наш офіс не був поінформований у електронному вигляді або поштою про рішення суду подати звіт по цій справі".

"Ми поговорили з клерком суду, незабаром ці проблеми будуть вирішені", - повідомив він.

Як стало відомо в п'ятницю, Федеральний суд округу Колумбія відхилив позов екс-голови МВС Юрія Луценка до генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна, а також слідчим, які вели його кримінальну справу.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що Луценко та його представники не поінформували суд про те, як проходить повідомлення відповідачів. Згідно з рішенням, підписаним суддею Колін Коллар-Котеллі, суд декілька разів попереджав Луценкові й його представників про необхідність подати такий звіт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування