Одеські терористи не збиралися вбивати Путіна?

Понеділок, 27 лютого 2012, 11:20

Терористи, які начебто готували замах на прем’єра РФ Володимира Путіна, переслідували іншу мету.

Про це "Українській правді" повідомили журналісти, які займаються розслідуванням вибуху.

За їхньою інформацією, один із трьох терористів, Адам Осмаєв, проживав в Одесі щонайменше з липня 2011 року. Це підтверджують люди, які разом з Осмаєвим відвідували тренажерну залу.

Водночас двоє інших підозрюваних – Ілля П'янзін і Руслан Мадаєв – прилетіли до України на нетривалий час. Про це свідчить той факт, що терористи орендували в місцевій фірмі автівку на 10 днів, що підтверджується відповідним актом.

Разом з тим, прибулі винайняли житло на вулиці Тираспольській, де згодом пролунав вибух. Спочатку в міліції стверджували, що вибух спровокований несправністю газової колонки, але, як вдалося дізнатися журналістам, котрі побували на місці події, колонка була справна.

Слід зазначити, що, за інформацією джерел, Осмаєв орендував іншу квартиру.

"У квартирі, де проживали терористи, була знайдена карта з відмітками на місцях масового зосередження людей (в Одесі): Палац спорту, торговий центр "Афіни" та театр музкомедії", - зазначив співрозмовник.

Таким чином, версія про те, що терористи лише перечікували час в Одесі, імовірніше за все, не відповідає дійсності.

Джерела в правоохоронних органах спочатку повідомляли, що бандити готують замах на місцевого підприємця. Пізніше в ході розслідування "терористів" стали підозрювати в підготовці замаху на життя президента Чечні Рамзана Кадирова. І тільки після того, як справа була передана у відомство СБУ, з'явилася версія про замах на Путіна.

Як підозрюють журналісти, посилаючись на свої джерела, акція також могла бути пов'язана з помстою за смерть Аслана Дікаєва – терориста, якого під час багатогодинного штурму в Одесі вбили правоохоронці. Версія з замахом на Путіна, на їхнє переконання, пов'язана з виборами російського президента, які відбудуться вже 4 березня.

Раніше російський "Перший канал" повідомив, начебто українські та російські спецслужби зірвали плани терористів, які готували замах на прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна. Пізніше цю інформацію підтвердили в СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування