Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фюле: цей рік буде вирішальним для України

Понеділок, 27 лютого 2012, 16:30

2012 рік має вирішальне значення для визначення характеру відносин України з ЄС.

Про це йдеться в анонсі виступу єврокомісара з питань зовнішньої політики та Європейської політики сусідства Штефана Фюле в рамках політичного діалогу "Україна-ЄС: шлях попереду", який пройде в понеділок в Брюсселі.

Текст виступу переданий агентству "Інтерфакс-Україна" службою єврокомісара напередодні в Брюсселі.

За словами Фюле, відносини України та ЄС знаходяться на роздоріжжі.

"Цей рік має вирішальне значення для визначення характеру шляху, який належить пройти для відносин України з ЄС. І є кілька викликів, які стоять перед нами", - сказав він.

Єврокомісар наголошує, що все ще залишається ряд важливих сфер, які своїм розвитком і діями української влади викликають стурбованість у ЄС: виборче правосуддя, бізнес-клімат і конституційна реформа.

"Буде важливим, щоб Україна продемонструвала свою тверду прихильність основним цінностям", - сказав він, говорячи про необхідні реформи в сфері підтримки демократії, прав людини, верховенства права, як основні передумови Європейської політики сусідства та її східного виміру - Східного партнерства.

Фюле також зазначив, що минулого року Україні та ЄС вдалося узгодити текст безпрецедентної Угоди про асоціацію, але він має намір підкреслити, що час підписання та ратифікації Угоди буде виключно залежатиме від того, як успішно Україна виконає необхідні реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування