За невдалу спробу схопити кілера Дікаєва порушили справу

Середа, 29 лютого 2012, 16:23

Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості під час затримання кілерів під Одесою.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Справа порушена проти колишніх керівників підрозділів одеської міліції. Їх звинувачують у "службової недбалості при організації та проведенні затримання озброєних злочинців у вересні 2011 року в Одеській області" (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу).

"Установлено, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків зазначеними керівниками операція … не була підготовлена належним чином та проведена з порушенням вимог відомчих нормативних актів, через що загинуло двоє та отримали поранення шестеро працівників міліції", - зазначили в прокуратурі.

Як відомо, наприкінці вересня минулого року під Одесою четверо озброєних бандитів вбили двох міліціонерів.

Тоді правоохоронці вичислили машину найманого вбивці Аслана Дікаєва. Під час спроби затримати злочинців Дікаєв кинув у бік правоохоронців дві гранати і почав стріляти з пістолета, а пасажир, який перебував на передньому сидінні, відкрив вогонь з автомата Калашникова.

Правопорушники застрелили працівника "Беркута" та ДАІшника, після чого зникли з місця події.

Пізніше в Одесі була проведена спецоперація за участю бійців підрозділів спецпризначення "Сокіл", "Беркут" і внутрішніх військ МВС та підрозділу СБУ "Альфа".

Правоохоронці штурмували приватний будинок на 9-ій станції Великого Фонтану, де переховувалися злочинці. Протягом п'яти годин тривала перестрілка. У результаті по будинку вдарили з гранатометів. Злочинці, серед яких і Дікаєв, були вбиті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...