Конгресмен США пророкує погіршення відносин з Україною

Неділя, 5 лютого 2012, 14:56

Вибіркове застосування правосуддя владою України стосовно своїх політичних конкурентів позначиться на подальших відносинах між Україною та США на вищому рівні.

Про це сказала конгресмен США Марсі Каптур під час зустрічі з дочкою Юлії Тимошенко Євгенією 3 лютого, повідомляє сайт Тимошенко.

"Останні дії українського уряду є перешкодою для демократії і прав людини. Я працювала десятиліттями на зміцнення зв'язків між США і Україною, і це може відбитися на відносинах між Україною, США і міжнародним співтовариством", - сказала Каптур.

Як повідомляється на персональному сайті конгресмена, під час зустрічі з Євгенією Тимошенко Каптур висловила стурбованість у зв'язку з ув’язненням Юлії Тимошенко та погіршенням стану її здоров'я.

Персональний сайт конгресмена також нагадує, що відразу ж після винесення вироку Юлії Тимошенко у так званій "газовій" справі в жовтні 2011 року Каптур внесла до Конгресу США резолюцію, яка засуджує політичну вмотивованість переслідування екс-прем'єра України.

"Міжнародне співтовариство бачить в цьому судовому процесі проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вибіркове переслідування, розпочате з політичних причин", - цитує сайт слова конгресмена.

Сайт Тимошенко нагадує, що зараз у Конгресі США розробляє проект резолюції по Україні, до якої вперше пропонується включити пряму вимогу про звільнення Тимошенко й інших політв`язнів. В одному з проектів цієї резолюції міститься термін "політичні в`язні", який дотепер у США на політичному рівні застосовувався лише стосовно Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування