ЄНП: Асоціацію не треба підписувати, поки Тимошенко за ґратами

Четвер, 1 березня 2012, 16:25

Європейська народна партія закликає українську владу дати можливість Юлії Тимошенко та іншим опозиційним політикам брати участь у парламентських виборах.

Про це йдеться у резолюції президії ЄНП, ухваленій у четвер, повідомляє сайт Тимошенко.

"Європейська народна партія закликає владу України дотримати свої зобов’язання щодо гарантування відповідності наступних парламентських виборів міжнародним стандартам з повноцінною участю, в тому числи у виборчій кампанії, опозиційних політиків та лідера опозиції Юлії Тимошенко", - сказано у документі. 

ЄНП також поділяє позицію Європарламенту та урядів Євросоюзу, що угода про партнерство та асоціацію між Україною та ЄС не повинна бути підписана та ратифікована, поки лідери української опозиції знаходитимуться за ґратами та не зможуть взяти участь у виборах. 

ЄНП стурбована "руйнуванням судової системи в України, включаючи численні недоліки у сфері незалежності, неупередженості, прозорості та вибіркового застосування".

"Європейська народна партія закликає владу України внести поправки до Кримінального кодексу у відповідності до міжнародних та європейських стандартів, а також припинити переслідування політичної опозиції", - наголошується у документі. 

У резолюції також сказано, що ЄНП "глибоко занепокоєна" станом здоров’я Тимошенко та Юрія Луценка, а також "небезпечними для здоров’я умовами їхнього перебування у в’язниці та звертає увагу на останній візит міжнародних медичних експертів".

"ЄНП закликає владу України не ставити під сумнів їхні висновки та виконати їхні медичні рекомендації і, у разі необхідності, дозволити лікування за межам тюремної системи", - йдеться у резолюції. 

"ЄНП просить владу України дозволити проведення аналогічних незалежних міжнародних медичних обстежень в майбутньому на регулярній основі, а також регулярних токсикологічних аналізів у незалежних лабораторіях в Європейському Союзі", - підкреслюється в документі. 

Європейська народна партія також вимагає негайного звільнення Тимошенко, Луценка та інших політичних в’язнів. 

В свою чергу лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала лідерів ЄНП вжити спільних зусиль для того, щоб зберегти Україну на європейському шляху.

Як повідомив українським журналістам перший заступник голови партії Григорій Немиря, про це йдеться у її листі, написаному для учасників саміту ЄНП.

"Президент ЄНП Вільфред Мартенс у своєму виступі процитував останній абзац цього листа, в якому йшлося про важливість спільних зусиль для того, щоб зберегти Україну на європейському шляху", -  цитує Немирю УНІАН.

Він зазначив, що у листі Тимошенко називає Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, переговори про яку було завершено минулого року, точкою опори для європейської перспективи і європейського майбутнього України.

Як відомо, "Батьківщина" є членом ЄНП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування