У Москві затримали Удальцова

Субота, 10 березня 2012, 13:16

Російський опозиціонер, координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов затриманий в Москві у жорсткій формі.

Як пише "Новая газета", Удальцов раніше повідомив "Інтерфаксу", що кілька тисяч учасників мітингу на Новому Арбаті слідують колоною на Пушкінську площу, щоб взяти участь в "мирному зібранні".

На перетині Нового Арбата і Бульварного кільця, біля кінотеатру Художній, кілька сотень людей на чолі з Удальцовим зупинилися. Удальцов заліз на будку і запропонував провести на цьому місці "народний збір". Натовп його підтримав. ОМОН почав розсікати натовп.

 

Крім Удальцова затримано ще кілька людей. На відміну від нього, інших затримували коректно. Натовп, скандуючи "Ганьба!" рушив у бік метро.

Раніше мітинг опозиції "За чесні вибори" на Новому Арбаті завершився без затримань і пригод.

Як оголосили організатори акції зі сцени, на мітинг, на який було заявлено 50 тисяч учатніков, прийшли близько 25 тисяч чоловік. За оцінками столичної поліції, в акції взяли участь 10 тисяч осіб.

 

На завершення акції організатори мітингу пообіцяли продумати стратегію проведення протестних акцій. Не виключено, що наступний мітинг буде приурочений до інавгурації президента Росії 7 травня.

 

Тим часом вже в ході мітингу лідер націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін вирішив відвести своїх прихильників з Нового Арбата.

В інтерв'ю Бі-бі-сі він заявив, що не згоден гаслами, що звучали; на його думку, ліберали "злили" протест. Зокрема, йому здалися неактуальними гасла на підтримку бізнесмена Олексія Козлова.

Разом з тим, у Петербурзі в суботу вдень було затримано 60 учасників несанкціонованої акції на площі Повстання.

Вони мали намір пройти по Невському проспекту. У відповідь на вимогу поліції розійтися кілька молодих людей закликали присутніх взятися за руки і рушили по Невському проспекту в бік Ісаакіївської площі.

Усі фото "Новой газеты"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування