Обіцянки Януковича створять Україні проблеми з МВФ?

Неділя, 11 березня 2012, 11:17

Озвучені президентом Віктором Януковичем соціальні обіцянки створять проблеми у співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це виданню ZN.UA розповів керівник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Адже якщо сьогодні для того, щоб стабілізувати систему державних фінансів та уникнути серйозних потрясінь, всім країнам прописується економія в тих чи інших вимірах, то зрозуміло, що така поведінка України щонайменше потребує додаткових і дуже непростих пояснень для МВФ", — зазначив експерт.

Він також висловив думку, що просте підвищення тих чи інших соціальних стандартів, якщо це не пов’язано з іншими аспектами економічної та фінансової політики держави, як правило, "призводить до традиційного відриву наших бажань від наших можливостей".

Крім того, на думку Бураковського, на сьогодні ще не реалізовані попередні обіцянки президента.

"Йдеться про жорсткий і дуже серйозний аудит і системи соціальної допомоги, і різного виду пільг, які безпосередньо виплачуються українському населенню. А без наявності конкретного бачення, що і де ми маємо на сьогодні, в тому числі за джерелами фінансування, будь-які зміни щонайменше можуть мати лише короткостроковий ефект", — наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування