Україна і ЄС призначили дату парафування асоціації

Вівторок, 13 березня 2012, 07:45

Україна і Євросоюз узгодили дату парафування угоди про асоціацію - процедура пройде в Брюсселі 30 березня.

Про це пише газета Комерсант із посиланням на джерела в МЗС.

Після парафування формально може бути запущений процес підготовки договору до підписання.

До 30 березня у Верховній раді мають намір прийняти спеціальну заяву із закликом до ЄС підписати угоду про асоціацію й негайно ввести в дію її економічну частину.

Відповідну постанова зареєстрували в понеділок  глава фракції Партії регіонів  Олександр Єфремов і заступник глави парламентського комітету з міжнародних справ Леонід Кожара.

Документ "закликає Євросоюз і його країни-члени продемонструвати політичну волю й забезпечити якомога швидше підписання угоди про асоціацію".

"Ми хочемо прийняти цю заяву у два найближчі пленарні тижні (до 23 березня). Ми не прив'язуємо це питання до парафування, але маємо намір висловити точку зору парламенту, не відкладаючи",— заявив Єфремов. 

Депутат від НУНС Ірина Геращенко заявила, що ініціатива Партії регіонів багато в чому повторює рішення комітету парламентського співробітництва України і ЄС, прийняті наприкінці лютого.

"Але чомусь випав один важливий пункт - про необхідність припинити вибіркове правосуддя й переслідування опозиції. Думаю, опозиційні фракції будуть наполягати на внесенні в документ цього положення",- пояснила Геращенко.

"Мені хотілося б конструктивно співробітничати з опозицією з цього питання. Але якщо вони вимагатимуть внести в текст один пункт — про звільнення Тимошенко, то про що говорити?" — парирував Єфремов. 

"Партія регіонів хоче підтримати майбутнє парафування угоди, намічене на 30 березня, помпезною пропагандистською заявою",— вважає бютівець Григорій Немиря. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування