Домовлятися про газ буде Янукович. "Нафтогаз" вичерпав можливості

П'ятниця, 2 березня 2012, 18:13

Київ і Москва відновлять переговори щодо досягнення компромісу щодо ціни на газ на рівні глав держав після завершення президентських виборів в Росії.

Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакулін на прес-конференції в Миколаєві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"На своєму рівні ми вичерпали всі можливості подальшого переговорного процесу. Тепер він буде продовжений між главами двох держав", - сказав він.

Глава НАК в черговий раз нагадав, що Україна в даний час вважає справедливою ціною російського газу в розмірі 240-250 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому він не виключив реверсного використання української газотранспортної системи у разі істотного скорочення транзитних потоків російського газу в напрямку європейських країн.

Як відомо, Україна не згодна з існуючими газовими контрактами на закупівлю газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" і вимагає їх перегляду в частині зниження ціни газу.

Ціна імпортованого "Нафтогазом" в країну російського природного газу в першому кварталі 2012 року становить близько 416 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування