За нелікування Тимошенко Україна отримає санкції - Власенко

Вівторок, 20 березня 2012, 18:54

Невиконання припису Євросуду з прав людини про стаціонарне лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко може спричинити ряд санкцій щодо України.

Таку думку озвучив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у вівторок в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За невиконання рішень Європейського суду з прав людини Комітет міністрів Ради Європи може застосувати відповідні санкції... Це досить широкий спектр заходів юридичного економічного і політичного впливу на державу-порушника, який може бути визначений Кабінетом міністрів Ради Європи", - сказав він.

Захисник також підкреслив, що Тимошенко не відмовляється від лікування, як стверджують у Державній пенітенціарній службі, а лише наполягає на "неухильному дотриманні протоколу лікування, визначеному незалежними лікарями".

"Їй продовжують пропонувати лікування в камері в'язниці, але кажуть трохи інакше. Вони кажуть, що дійсно в рекомендаціях, даних німецькими лікарями є процедури, які неможливо проводити в камері", - зазначив він.

"Тому саме ці процедури вони хочуть проводити за межами колонії, а все інше - робити в камері або поруч з камерою (в медико-реабілітаційному кабінеті, який знаходиться через стінку від приміщення, де міститься Тимошенко)", - додав захисник.

Як відомо, 16 березня ЄСПЛ вказав українському уряду на необхідність того, щоб колишній український прем'єр отримала "адекватне медичне лікування у відповідному закладі".

Міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що Україна повинна дати відповіді на отримані запитання до 22 березня.

При цьому він висловив думку, що в Україні немає законодавчих перешкод для лікування екс-прем'єра в стаціонарі за межами колонії, якщо виникне така необхідність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування