СБУ обіцяє "жорстко реагувати" на "деструктивні прояви" на виборах

Четвер, 22 березня 2012, 10:32

Служба безпеки України забезпечить безпеку і стабільність в країні для проведення виборів, запевняє голова СБУ Ігор Калінін.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Один з основних правових орієнтирів нашої роботи - це закон про Службу безпеки України. Він говорить, що діяльність СБУ ґрунтується на принципах законності, позапартійності та відповідальності перед народом України. Отже, роль Служби безпеки у передвиборчій кампанії може бути тільки одна - правоохоронна", - сказав Калінін.

За його словами Калініна, спецслужба спільно з іншими правоохоронними органами забезпечить безпеку і стабільність в країні для проведення виборів в умовах, необхідних для вільного волевиявлення українців.

"СБУ буде жорстко реагувати на такі деструктивні прояви, як пропаганда ідей зміни територіальної цілісності держави, заклики до повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі", - підкреслив він.

Калінін також запевнив, що особлива увага буде приділятися захисту державних інформаційних ресурсів.

"Разом з іншими правоохоронними органами СБУ зробить все можливе, щоб захистити конституційні права і свободи громадян, які прийдуть на вибори", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування