У ЦВК обіцяють захистити спостерігачів від дільничних виборчкомів

Понеділок, 26 березня 2012, 14:34

Центральна виборча комісія прийме спеціальні роз'яснення щодо роботи спостерігачів на виборчих дільницях.

Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, коментуючи повідомлення в ЗМІ щодо обмеження роботи офіційних спостерігачів на дострокових виборах мера Обухова 18 березня.

"Щодо офіційних спостерігачів Центральна виборча комісія має прийняти спеціальні роз'яснення, якими врегулювати такі питання, щоб не виникало суперечливих і конфліктних ситуацій у роботі, з одного боку, дільничних виборчих комісій, з іншого - у виконанні місії офіційних спостерігачів", - зазначила вона.

Водночас Усенко-Чорна підкреслила неприпустимість звуження можливостей і повноважень для спостерігачів.

Вона зазначила, що, враховуючи досвід дострокових виборів в Обухові, де були відповідні скарги, ЦВК прийме роз'яснення, щоб унеможливити порушення.

Як відомо, 18 березня відбулися позачергові вибори Обухівського міського голови. Постановою міської виборчої комісії переможцем визнано висуванця від Партії регіонів Олександр Левченка, за якого проголосували 38,6% виборців.

Нагадаємо, на виборах в Обухові нардеп від Партії регіонів Петро Мельник намагався силою витіснити з дільниці депутата від НУНС Ірину Геращенко.

Пізніше він заявив, що вибачиться за свою поведінку лише в разі, якщо вона теж принесе вибачення, після чого все ж залишив букет квітів на місці Геращенко в залі Верховної Ради. Депутат на це відповіла, що не збирається прощати "регіонала" і "брати від нього квіти".

УНІАН, "Обком"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News