БЮТ просить Італію відпустити Авакова

Вівторок, 27 березня 2012, 12:15

Керівництво партії "Батьківщина" направило листи генсеку Інтерполу та уряду Італії з проханням звільнити екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова.

Про це повідомляє прес-служба партії.

У листах наголошується, що Авакова, "як і Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та багатьох інших опозиційних лідерів, обвинувачено за сумнозвісною статтею 365 Кримінального Кодексу України — перевищення влади та службових повноважень".

"Ця неконкретна стаття КК України … використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування", - пишуть БЮТівці.

Автори звернення наголосили, що уряди США, провідних європейських країн, а також європейські інституції неодноразово закликали українську владу змінити цю статтю Кримінального кодексу, а також забезпечити звільнення політв’язнів та їх участь у парламентських виборах 2012 року.

З огляду на це керівництво "Батьківщини" просить Інтерпол "на підставі ст.ст. 2, 3 та 41 Уставу Міжнародної організації кримінальної поліції "Інтерпол" відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку, затримання та екстрадиції до України Авакова Арсена Борисовича як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування".

Водночас "Батьківщина" просить італійський уряд не надавати згоди на екстрадицію Авакова.

Як відомо, в МВС офіційно підтвердили факт арешту екс-губернатора Харківської області, голови місцевого осередку партії "Батьківщина" Арсена Авакова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News