Луценка перевели у нову "покращену" камеру

Середа, 28 березня 2012, 19:04

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перевели в нову камеру.

Про це повідомила його дружина Ірина Луценко, яку цитує прес-служба "Народної самооборони".

"Учора ввечері чоловіка попередили, аби він збирав особисті речі. І вже о п’ятій ранку похапцем перевели в іншу камеру", - уточнила вона.

"Відсьогодні Луценко перебуває у камері №136 на 12 квадратних метрів на другом у поверсі Лук’янівського СІЗО. Разом із особистими речами до нової камери переведений і сусід-сокамерник", - додала Ірина Луценко.

За словами самого Луценка, у новій "хаті" - плазмовий телевізор, шафа для посуду та полиця для книжок, дерев’яні ліжка, табуретки та стіл, настінний годинник та вазони без квітів.

"Не обійшлося і без перехідного фарфорового посуду, який фігурує у відомих фотозвітах", - додала дружина.

"Серед так званих "покращень" у камері - повноцінний відгороджений унітаз, а не дірка у підлозі", - повідомив Луценко дружині.

"І головне. Відразу після "переселення" була проведена фотосесія особисто заступником прокурора міста Києва та співробітником СІЗО", - наголосила Ірина Луценко.

"Із чим пов’язане таке термінове переведення у "поліпшену" камеру після 456-денного перебування у камері "смертників", ми наразі не знаємо, але можемо здогадуватися. В Україні із візитом перебувають співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ, які висловили бажання ознайомитися із умовами перебування Луценка у камері СІЗО. Можливо, це зроблено для "картинки" ПАРЄ", - припустила дружина екс-міністра.

"Швидше за все, це зроблено для звіту перед Європейським судом у справах людини. Саме таким фотозвітом вони дадуть відповідь по комунікаціях по ст. 3 Європейської конвенції з прав людини ("Заборона тортур і жорстокого поводження")", - наголосила Ірина Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування