Азаров обіцяє будувати житло для родин з доходом 4 тисячі гривень

Субота, 3 березня 2012, 14:27

Прем’єр Микола Азаров обіцяє, що брати участь у програмах будівництва житла зможуть родини з невисокими доходами.

Як повідомляє урядовий портал, під час наради з питань реалізації державної програми "Доступне житло" Азаров доручив протягом двох-трьох тижнів розробити механізми для того, аби родини із середнім сукупним доходом близько 4 тисяч гривень могли брати участь у програмах будівництва житла.

"По-перше, квартира повинна коштувати значно дешевше, ніж вона коштує зараз. По-друге, необхідно знайти довгострокові кредитні ресурси, щоб замість родини взяти цей ресурс і віддати будівельникам для того, аби вони могли побудувати житло", - сказав прем’єр.

"Найголовніше завдання – знайти цей фінансовий ресурс. Також необхідно визначити, скільки така родина може платити і протягом якого періоду. І під який відсоток її кредитувати. Протягом двох-трьох тижнів відповіді на ці питання будуть знайдені", - пообіцяв Азаров.

За його словами, для реалізації цієї програми необхідно залучити кошти державного і місцевих бюджетів, державних і комерційних банків та інвестиційні ресурси.

"Необхідно у комплексі вирішувати це завдання і ми ці рішення знайдемо", - наголосив Азаров.  

При цьому він додав, що цю роботу координуватиме міністр регіонального розвитку , будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк разом із секретаріатом Кабінету міністрів і за два-три тижні ці пропозиції будуть внесені на розгляд уряду.

Азаров також заявив, що в поточному році необхідно як мінімум вдвічі збільшити рівень іпотечного кредитування будівництва.

Він підкреслив, що у 2011 році обсяги будівництва по Україні значно зросли. Зокрема, у Києві здано рекордні обсяги житла: понад 1,5 мільйона квадратних метрів, що більше рекорду ще 1987 року, коли було введено в експлуатацію 1,4 мільйона квадратних метрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування