Опозиція закликає заборонити Януковичу в'їзд до ЄС

Субота, 3 березня 2012, 18:10

КОД вважає, що настав час для запровадження персональних санкцій проти президента Віктора Януковича та інших ключових фігур режиму.

Про це йдеться в заяві Комітету опору диктатурі щодо винесення вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, опублікованій в суботу на сайті ВО "Батьківщина".

"Вирок Луценку зайвий раз свідчить про те, що режим не має наміру виконувати обов’язкові для неї вимоги резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи. Так само зневажливо Янукович ігнорує та надалі ігноруватиме заклики Європарламенту, керівних органів Євросоюзу, глав держав і урядів ЄС та інших країн, громадських діячів, правозахисних організацій", - йдеться в заяві.

Комітет опору диктатурі вважає, що час для запровадження винятково персональних санкцій проти Януковича та інших ключових фігур режиму настав.

"Не слід чекати, поки їхні злочини набудуть такого масового та драматичного характеру, як це трапилося з іншими диктаторськими режимами", - закликають у КОДі.

"Вже сьогодні проти Януковича, ключових політичних та економічних фігур з його оточення, очільників адміністрації президента, Кабінету міністрів, Партії регіонів, "суддів" та інших "правоохоронців", які виконують політичні замовлення на придушення прав та свобод громадян, слід вжити таких заходів, як заборона на в’їзд до ЄС, заморожування рахунків, арешт нерухомості й інших активів, які належать зазначеним особам напряму чи під прикриттям найближчих родичів чи підставних юридичних і фізичних осіб", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 27 лютого Печерський суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування