Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко запевняє, що "Регіонали" не головні корупціонери

П'ятниця, 30 березня 2012, 19:09

Партійність депутатів різних рівнів, які притягалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, залежить від представленості політсил у владі.

Про це йдеться у відкритому листі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка до "Української правди".

Коментуючи новину про те, що серед депутатів різних рівнів, які притягалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, більшість складають представники Партії регіонів, він заявив, що така статистика зумовлена кількісною представленістю партії у владі.

Міністр запевнив, що "позиція президента Віктора Януковича у питанні протидії корупції жорстка і однозначна".

"Впроваджуючи цю політику керівництва держави у службову діяльність МВС, я як міністр заявив, що "правоохоронці не братимуть до уваги політичну приналежність того чи іншого виявленого корупціонера, а діятимуть відповідно до вимог чинного законодавства", - зазначив Захарченко.

Міністр зазначає, що не говорив слів, що "Партія регіонів - найбільш корумпована серед інших політичних сил".

"Таких слів я не казав, а на запитання дописувачів блогу про партійну приналежність корупціонерів лише навів відповідну статистику", - уточнив глава МВД.

"У списках будь-якої партії можуть перебувати люди, що бажають збагатитися у незаконний спосіб. Наше завдання, незважаючи на політичні кольори, ефективно протидіяти їм. Що ж до їхньої кількості - тут арифметика дуже проста й залежить вона передусім не від так званої "чистоти партійних лав", а від процентного співвідношення "партійців" серед народних обранців", - уточнив Захарченко.

"Звичайно, дивно було б побачити у лідерах цього антирейтингу представників тієї політичної сили, які найменше представлені в органах законодавчої влади й самоврядування", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування