Табачник повісив власний промах на свого попередника Вакарчука?

Вівторок, 6 березня 2012, 10:46

Міністр освіти Дмитро Табачник оголосив догану керівництву п’ятьох вишів, студенти яких отримали стипендію без індексації.

Зокрема, догану отримав ректор Львівського національного університету ім. Франка Іван Вакарчук, повідомляє прес-служба ВНЗ.

"Затримка з виплатою індексації мала місце лише в п'яти вищих навчальних закладах. І причина єдина – це, перш за все, неналежне виконання своїх обов’язків керівництвом кількох вищих навчальних закладів… Винні будуть притягнуті до суворої відповідальності", - зазначив Табачник.

Втім, у Львівському університеті наголошують, що вини їхнього ректора у несвоєчасній виплаті індексації стипендій немає.

"1 лютого університет подав розрахунок стипендіального фонду за результатами зимового семестрового контролю у Міністерство, де місячний стипендіальний фонд становить 6 млн 643 тис. 397 грн, у тому числі індексація – 1 млн 525 тис. грн.", - заявляють у виші.

У свою чергу міністерство Табачника 22 лютого затвердило Помісячний план використання бюджетних коштів, "де в помісячних обсягах з січня до травня  не передбачено щомісячної індексації стипендій".

"Натомість ці кошти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України передбачило на червень", - зазначили у ВНЗ.


Тим часом 17 лютого ректор Вакарчук звернувся до міністерства з проханням перерозподілити кошти з тим, щоб забезпечити "своєчасну виплату заробітної плати, стипендії, індексації грошових доходів".

У виші заявляють, що у лютому стипендія дійсно була виплачена без індексації, яку планували виплатити у першій половині березня – після отримання дозволу від міністерства на перерозподіл коштів.

"Лише 5 березня о 15.58 (міністерство) факсом надіслало копію листа, у якому йдеться про те, що  "міністерство не заперечує проти здійснення виплати індексації стипендій у березні місяці за рахунок тимчасово вільних коштів спеціального фонду навчального закладу з подальшим їх відшкодуванням у квітні поточного року", - підкреслили у Львівському національному.

 

Але це, зазначають у виші, не передбачено їхнім кошторисом, інакше "студенти-платники були б змушені оплатити стипендію студентам-бюджетникам".

Водночас депутати Леся Оробець і Лілія Гриневич обурилися доганою Табачника Вакарчуку, і назвали це переслідуванням, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Ідеться про класичну публічну екзекуцію фахівця, який на відміну від чинного міністра має авторитет серед колег завдяки чималому доробку в розбудові української вищої школи", - наголосили вони.

Депутати наголосили, що догана має бути скасована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...