Завод, який "продав" Іващенко, невірно оцінили - адвокат

Вівторок, 6 березня 2012, 17:42

Результати оцінки майна Феодосійського судно-механічного заводу є нелегітимними, оскільки вони виконані не уповноваженим фахівцем із судових експертиз.

Про це заявив адвокат колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка - Борис Нечипоренко, коментуючи допит у судовому засіданні ряду експертів, які здійснювали оцінку майна ФСМЗ.

"Із чотирьох допитаних експертів лише один є дійсним судовим експертом. Всі решта - це оцінювачі майна ФДМУ. Всі ці оцінювачі жодного стосунку до проведення судових експертиз не мають, тим паче, що вони брали участь в експертизі як члени громадської організації (Всеукраїнське товариство експертів-оцінювачів), яке взагалі не має права проводити судові експертизи", - цитує адвоката УНІАН.

"Якщо хоча б один експерт не має реєстрації Міністерства юстиції, то всі результати експертизи викликають великий сумнів - вони явно нелегітимні та явно незаконні", - сказав Нечипоренко.

Водночас, під час судового засідання допитані експерти заявили, що слідчий Генпрокуратури поставив їм завдання оцінити вартість майна, а не цілісного майнового комплексу.

"Ми визначали окрему вартість окремих майнових одиниць - об'єктів нерухомості, транспортних засобів, технічного устаткування", - сказали експерти.

Після їхніх допитів головуючий у судовому засіданні суддя Сергій Вовк оголосив рішення про перерву в судовому засіданні до 9.00 13 березня, після якої суд продовжить допит експертів, повторно викликавши тих осіб, які, незважаючи на направлені виклики для явки в суд, не з'явилися.

Як відомо, Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням Іващенка в зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації Держпідприємства Міноборони "Феодосійський судно-механічний завод".

Іващенка було затримано у серпні 2010 року. До нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування