Янукович розповів, хто і які пенсії отримає перед виборами

Середа, 7 березня 2012, 10:25

Президент Віктор Янукович дав низку доручень уряду щодо підвищення пенсій та інших соціальних виплат.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

Так він доручив уряду з 1 травня провести поетапний перерахунок пенсій. "Вже з 1 травня цього року майже 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, повинні додатково отримувати в середньому по 100 гривень", - зазначив Янукович.

"Необхідно з 1 липня передбачити підвищення пенсій військовослужбовцям за вислугу років в середньому на 165 гривень", - зазначив він.

За словами президента, розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни повинен вирости в травні від 30 до 50%.

Янукович також зазначив, що інвалідам війни додатково до зростання пенсії потрібно підвищити одноразову допомогу до свята перемоги. Залежно від групи інвалідності, вона становитиме від 1720 грн. до 2200 гривень.

Він також дав доручення провести з квітня перерахунок страхових виплат людям, які отримали травми в наслідок праці. "190 тисяч осіб, переважно працівників галузей з високим рівнем травматизму в середньому по 500 грн".

"Доручаю уряду підготувати план поетапного підвищення допомоги малозабезпеченим сім'ям з дітьми", - зазначив Янукович.

"Цього року з липня інваліди і пенсіонери, які проживають в малозабезпечених сім'ях, повинні додатково отримати по 168 гривень. Таким чином ми підвищимо їм допомогу до 100% прожиткового мінімуму", - наголосив він.

Також Янукович зазначив, що "діти з малозабезпечених родин отримають додатково по 260 гривень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування