Україну уважно промоніторять

Четвер, 8 березня 2012, 13:33

Віце-президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі Вальбурга Габсбург Дуглас не виключає, що українське питання може бути винесене на обговорення щорічної сесії асамблеї.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" вона відзначила, що має намір проінформувати про результати візиту в Україну "для квітневого засідання Бюро в Копенгагені".

У цьому зв'язку Габсбург Дуглас відзначила, що члени ПА ОБСЄ "продемонстрували серйозну зацікавленість у демократичному розвитку в Україні і пильно стежать за новинами про судовий процес щодо колишнього прем'єра".

"З огляду на те, що Міністерство закордонних справ України відкинуло мій і моїх колег запит про доступ до Тимошенко, з огляду на заклики президента ПА ОБСЄ Петроса Ефтіміоуса до прозорого суду над екс-прем'єром, що були зроблені раніше, і додавши до цього те, що Україна зараз є частиною Трійки ОБСЄ, я очікую, що Асамблея буде зацікавлена обговорити це (ситуацію в Україні) на нашій щорічній сесії, можливо, у контексті резолюції, що може стимулювати дії ОБСЄ, парламенту або керівництва України", - відзначила вона.

Віце-президент ПА ОБСЄ також підтвердила свій намір ще раз відвідати Україну, але цього разу вже з офіційним візитом, а не з приватним, як раніше.

"На наступному тижні я буду просити про такий візит і буду рада відвідати Україну, як тільки це дозволить мій парламентський графік, і я сподіваюся, що я зможу відвідати Тимошенко", - уточнила вона.

При цьому віце-президент ПА ОБСЄ запевнила, що вона і її колеги "мають намір подивитися, як краще вчинити, щоб зміцнити наші відносини з українським керівництвом і громадянським суспільством для подальшого просування наших загальних цінностей і демократичних зобов'язань".

"Ми хочемо допомогти Україні", - підкреслила Габсбург Дуглас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування