Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій хочуть якнайшвидше закон про мітинги

Четвер, 8 березня 2012, 17:39

Закон про мирні зібрання має бути ухвалений якнайшвидше, вважає керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента Марина Ставнійчук.

"Сподіваюсь, що такий закон на європейських стандартах буде ближчим часом прийнятий. Він - важливий", - заявила вона в ефірі радіо "Свобода", повідомляє прес-служба президента.

Ставнійчук також акцентувала увагу на темі розвитку громадянського суспільства в Україні.

Вона, зокрема, нагадала, що у Верховній Раді знаходиться законопроект "Про громадські організації", "який значно спрощує регулювання їхньої діяльності".

"Практично всі обставини – і спрощення процедури реєстрації, і механізмів утворення громадських організацій, їх можливість вести підприємницьку діяльність, брати участь на конкурсних засадах у виконанні суспільно важливих функцій і на місцевому, і на державному рівні – абсолютно відповідають європейським стандартам", - підкреслила Ставнійчук.

Вона зауважила, що законопроект ураховує рекомендації Ради Європи щодо норм діяльності неурядових організацій.

Ставнійчук також нагадала, що президент підписав указ про створення Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, "основним завданням якої буде аналіз стану громадянського суспільства в Україні, вироблення підходів державної політики у цій сфері".

"На підставі цього аналізу буде запропоновано проект стратегії державної підтримки розвитку громадянського суспільства, який, насамперед, полягає в тому, що для інститутів громадянського суспільства, основних його суб’єктів – громадських організацій має бути створене в різних сферах сприятливе середовище", - заявила Ставнійчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування