Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ахметова пропонують повірити, що історичні будинки на Андріївському цілісінькі

Вівторок, 10 квітня 2012, 22:41

Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві призупинила підготовчі роботи з будівництва комплексу на Андріївському узвозі.

Про це повідомляє 5 канал з посиланням на інспекцію.

За словами чиновників, це зроблено за вимогою столичної міськадміністрації, оскільки забудовник не повідомив КМДА про початок виконання робіт.

Водночас у прес-службі компанії "Еста-Холдинг", яка є забудовником ділянки на Андріївському і пов’язана з "регіоналом" Рінатом Ахметовим, стверджують, що будинок 10а вони не зносили.

"Дійсно, у цей момент ведуться роботи з демонтажу будинків колишньої фабрики "Юність", у тому числі аварійних. Усі роботи ведуться, згідно з отриманими дозволами. З боку Андріївського узвозу знесено один фасадний будинок з фактичною адресою вул. Фролівська, 9-11", йдеться в повідомленні.

Разом з тим у компанії наголосили, що на ділянці з боку Боричевого току й вулиці Фролівської дійсно розміщені будинки, що є пам'ятниками історії й архітектури, "їх демонтаж, у рамках реалізації проекту не планується".

"Підкреслюємо, що будинок 10А, про знесення якого заявили деякі ЗМІ, ніяк не пов'язаний з компанією Еста Холдинг, і, за нашою інформацією, не ушкоджений", - йдеться в повідомленні.

За словами представників компанії, знесені будинки колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській, у тому числі фасадний будинок з боку Андріївськогоузвозу, були побудовані в 1978 році й не мають історичної цінності.

Однак, як добре видно на відео і фото, оприлюднених ЗМІ, знесли саме кутовий будинок, який має номер 10а.

Крім того, як можна пересвідчитися на сайті Головного управління культурної спадщини Київради, будинок за номером 10а внесено до реєстру історичних пам’яток. Споруджений у 1885 року, він є пам'яткою архітектури, містобудування, історії згідно з наказом Мінкультури від 21.10.11 № 912/0/16-11.

 

 

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

За словами голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами та автопарковкою на майже 500 місць.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Дивіться фоторепортаж: "Як вбивають Андріївський узвіз. Замість історичних будинків будуть офіси Ахметова".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування