Два відставних офіцери просять владу розібратися з Турчиновим

Четвер, 12 квітня 2012, 16:46

Президента, голову ВР, генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ просять притягнути Олександра Турчинова до відповідальності за нібито незаконне виділення ним квартири.

Відповідне звернення підписали підполковник міліції у відставці, почесний член Асоціації ветеранів спецпідрозділу "К" Петро Арнаутов та офіцер запасу ЗСУ Олексій Міщенко, повідомляє УНІАН.

"Просимо розібратися в ситуації, яка склалася навколо незаконного виділення, в обхід загальної черги, державного житла окремим співробітникам спецслужб та правоохоронних відомств", - йдеться у зверненні.

Арнаутов на прес-конференції повідомив, що один із таких випадків був описаний ним у статті за назвою "Вслед за Луценко должен пойти Турчинов" у газеті "Сегодня". 

У статті, зокрема, йдеться про те, що речник СБУ Станіслав Речинський у 2005 році, коли головою СБУ був Олександр Турчинов, був першочергово поставлений на квартирний облік і через 4 місяці отримав квартиру.

"Оскільки випадки незаконного виділення квартир окремим співробітникам, як правило, особливо наближеним до керівництва силових і правоохоронних відомств, за останні 8-9 років стали системними, вимагаємо притягти до відповідальності усіх посадових осіб, які сприяли чи сприяють цьому", - заявив Арнаутов.

Крім того, офіцери спецпідрозділів просять створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію, яка б перевірила законність виділення державного житла й у випадку виявлення незаконних дій дала таким фактам відповідну правову оцінку.

На запитання, на підставі яких даних Арнаутов заявляє про порушення при виділенні квартир в СБУ, він відповів: "Ця інформація до мене потрапила від моїх товаришів, які на сьогодні служать або служили в СБУ".

Арнаутов сказав, що хоч сам і не працював в СБУ, говорить про порушення голови Служби, бо "риба гниє з голови".

"Луценко за подібні дії сидить. Я не кваліфікую дії Турчинова, я хочу, щоб відповідні органи дали відповідне заключення по фактах, які мають місце", - заявив відставний підполковник міліції.

У свою чергу, партія "Батьківщина" вважає, що заяви непричетних до СБУ осіб означають, що "влада не змогла знайти для дискредитації Олександра Турчинова жодного працівника СБУ". 

"Влада безвідповідально підійшла до виконання завдання з цькування лідерів опозиції. З такими речниками, які не можуть пояснити ані суть своїх претензій, ані свій зв’язок з Турчиновим, справу не зшиєш навіть білими нитками", - заявили у партії.

"По понятіям", ці люди мають повернути владі гроші, витрачені на рекламні матеріали в газеті "Сегодня" та оренду зали для прес-конференцій", - вважають у "Батьківщині", хоч і визнають, що для ГПУ ці заяви – привід для перевірки Турчинова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування