У МЗС підтвердили, що Авакова звільнили, а у Пшонки казали неправду

Вівторок, 17 квітня 2012, 14:37

Колишній губернатор Харківщини Арсен Аваков не перебуває під домашнім арештом в Італії, про що раніше повідомляла Генпрокуратура.

Це випливає з повідомлення Міністерства закордонних справ України.

У відомстві зазначили, що попередня інформація щодо зміни запобіжного заходу для Авакова з арешту на домашній арешт була отримана посольством України в Італії 12 квітня від Генпрокуратури Італійської Республіки.

"У своєму рішенні від 10.04.2012, яке було оголошене 12.04.2012, Апеляційний суд дійшов висновку, що Аваков має в Італії бізнес-інтереси, зокрема, є співвласником акціонерної компанії "Europonella" та інших компаній і орендує нерухомість, а тому, на думку суддів, йому буде складно ухилитися від суду, який буде розглядати питання щодо його екстрадиції", - сказано у повідомленні.

У МЗС також додали, що Аваков продовжує перебувати у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу, не зважаючи на звільнення з-під варти в Італії.

"Звільнення Авакова з-під варти в Італійській Республіці не припиняє процесу екстрадиції за запитом Генеральної прокуратури України, що продовжується у цій державі", - йдеться у повідомленні.

У МЗС також заявили, що Аваков й надалі перебуває у розшуку у державах-учасницях Інтерполу і може бути повторно затриманий у разі перетину кордону ЄС.

Як відомо, Аваков стверджував, що його було відпущено з-під арешту і він перебуває на свободі.

При цьому Генпрокуратура заявляла, що суд обрав для Авакова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News