Яценюк оббиває пороги колонії Тимошенко

Середа, 18 квітня 2012, 12:13

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк близько 11:20 прибув у Качанівську колонію  для зустрічі з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Перед входом на територію колонії він заявив журналістам, що має намір домагатися зустрічі з Тимошенко в її камері в начальника колонії, повідомляють Українські новини.

За його словами, Генпрокуратура відмовилася давати дозвіл на зустріч, направивши його лист у прокуратуру Харківської області, що, у свою чергу, переадресувала його в управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області.

"Генеральний прокурор відмовився давати такий дозвіл, хоча раніше такий дозвіл давався членам Європарламенту і представникам різних міжнародних організацій", - сказав Яценюк.

Він повідомив, що побував в управлінні Пенітенціарної служби, однак там йому заявили, що дане питання знаходиться в компетенції начальника колонії.

"Таким чином, генеральний прокурор вирішив переключити відповідальність із себе на малозначного чиновника", - сказав Яценюк.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи подавала Тимошенко заяву про надання побачення, Яценюк відповів, що якщо вона подасть таку заяву, то побачення буде надано в кімнаті побачень, незважаючи на те, що Тимошенко не може ходити.

Відповідаючи на питання про доцільність його приїзду в колонію в ситуації, коли дозвіл на зустріч з Тимошенко вкрай малоймовірний, Яценюк заявив, що він робить свою роботу.

"Я приїхав для того, щоб довести, що ми все одно будемо боротися, під лежачий камінь вода не тече", - сказав Яценюк.

Після спілкування з журналістами він увійшов на територію колонії.

Як повідомлялося, Генпрокуратура заявляє про відсутність повноважень дозволити депутатові Ради Яценюку (НУНС) зустрітися з Тимошенко.

Раніше Яценюк заявив про намір погодити з Тимошенко формат співробітництва опозиції на виборах парламенту, що пройдуть восени 2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування