Друга дівчина, побита в Миколаєві, вийшла з коми?

Неділя, 22 квітня 2012, 10:12

Жертва миколаївського садиста Олександра Попова, яка більше 40 днів перебувала в комі, в суботу прийшла до тями.

Про це газеті "Сегодня" повідомили у Фонді Ріната Ахметова "Розвиток України".

Дівчину відключили від апарату штучної вентиляції легенів - вона вже дихає самостійно. Також Саша намагається говорити.

Після першого обстеження Попової медики прийшли до висновку, що кора головного мозку дівчини жива, значить, шанс на одужання є.

Мозок Саші випромінює всі чотири типи електричних хвиль. Правда, функція деяких пригнічена, передає ТСН.

Результати обстеження миколаївські нейрохірурги відправлять закордонним медикам. На підставі загальних висновків міжнародного консиліуму, будуть визначатися з подальшим лікуванням дівчини.

Водночас у Миколаївському обласному управлінні охорони здоров'я заявляють, що Попова як і раніше знаходиться в стані коми.

Про це миколаївській обласній інтернет-газеті "Новости-N" повідомив керівник прес-служби облуправління охорони здоров'я Юрій Багрянцев, передає УНІАН.

За його словами, рідні дівчини помилково прийняли деякі рефлекторні дії - рухи головою, мимовільне сльозовиділення і т.д. - за свідомі.

"На жаль, це не так - дівчина і раніше знаходиться в комі, стан її розцінюється як "стабільно важкий", - сказав він.

Як повідомлялося, Олександру Попову побили в Миколаєві в ніч на 10 березня. За діями садиста спостерігали його дружина і подруга, однак нічого не зробили.

Дівчину привезли в миколаївську лікарню голою. У неї важка черепно-мозкова травма з набряком головного мозку, розрив легені, перелом кісток носа і щелеп, перелом грудини і ребер.

Прокуратура Миколаївської області направила до Ленінського районного суду міста з обвинувальним висновком кримінальну справу, порушену за фактом замаху на вбивство 19-річної Олександри Попової.

Тієї ж ночі в Миколаєві була зґвалтована і спалена ще одна дівчина - Оксана Макар, яка пізніше померла в Донецькому опіковому центрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування