Луценко: козячі пики, які корчить прокурор, дуже прикрашають суд

Понеділок, 23 квітня 2012, 12:49

Суддя Ганна Медушевська не задовольнила заяву екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про колегіальний розгляд справи.

Медушевська повернулася з дорадчої кімнати й заявила, що суд сьогодні вже ухвалював рішення щодо відводу, тому воно відхиляється.

Що стосується колегіального розгляду, то Медушевська пояснила, що такий розгляд передбачений для слухання справ, у яких передбачене покарання у вигляді позбавлення волі більш ніж на 10 років.

Суддя нагадала, що санкція в справі Луценка - менше 10 років.

"Суд ухвалив заяву про відвід головуючого судді й клопотання про колегіальний розгляд справи залишити без задоволення", - сказала Медушевська.

Луценко заперечив, що просити колегіального розгляду - це його право, і "не вам мене його позбавляти". При цьому він додав, що рішення, які приймає Медушевська в дорадчій кімнаті, позбавляють сенсу подальшу заява клопотань.

"Я хотів клопотання про відвід прокурорів, але потім подумав, де ми ще знайдемо таких тупих", - сказав він. Суддя попросила підсудного контролювати висловлювання.

"Я контролюю, я правда вважаю, що вони тупі. І слово тупий - не нецензурне, учні з п'ятого класу вивчають тупі кути. Я правда хотів заявити відвід прокурорам, але не буду цього робити. До того ж, козячі пики, які зараз корчить прокурор Лобанов, дуже прикрашають суд і додають йому грайливого весняного настрою", - сказав Луценко.

Після цього адвокат Луценка Олексій Баганец попросив суд закрити кримінальну справу щодо свого підзахисного.

"Прошу вас кримінальну справу за обвинуваченням Луценка закрити у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. І, на мою думку, тут немає навіть події злочину", - сказав він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...