Податківці знайшли на ТВі "конвертаційно-транзитне угрупування"

П'ятниця, 27 квітня 2012, 12:12

Державна податкова служба Києва заявляє, що телеканал ТВі скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні, ДПС Києва, текст якого наводить УНІАН.

Так, згідно з повідомленням, на телеканалі ТВі дійсно проводилася позапланова податкова перевірка.

Підставою для перевірки стала постанова слідчого слідчого відділу Печерського районного управління ГУ МВС України у м. Києві, винесена у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури.

Податківці встановили, що "телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн грн".

Станом на 26 квітня п. р. триває оформлення результатів перевірки.

За даними столичної податкової, "п’ять підприємців, які працюють у "Телекомпанія "Телерадіосвіт" (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг з обробки інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн. 494 тис. грн".

У межах компетенції податкової міліції, співробітники ГВПМ ДПІ у Солом’янському районі м. Києва ДПС встановили місцезнаходження вищевказаних фізичних осіб-підприємців, від яких отримали пояснення.

Як йдеться в релізі ДПСУ в м. Києві, "значені фізичні особи-підприємці пояснили, що працюють або працювали на ТРК "Телерадіосвіт" та відповідно до своїх службових обов’язків, від імені ФОП (фізособа-підприємець) надавали ці послуги. Крім того, один з підприємців, згідно з його поясненням, зареєструвався ФОПом на прохання службових осіб телеканалу".

У столичній податковій наголошують, що Податковим кодексом України визначено, що однією з підстав для проведення перевірки є отримана податковим органом постанова слідчого, винесена відповідно до закону у кримінальних справах, що перебувають у їх провадженні.

Податківці підкреслюють, що отримана постанова була обов’язковою до виконання, а ухилення слідчого від її виконання тягне за собою відповідальність згідно закону. Таким чином, Державна податкова служба не могла нехтувати законними вимогами слідчого та діяла в межах та у спосіб, визначений законодавством України, підкреслюють столичні податківці.

Одночасно, за твердженнями податкової служби Києва, "невідомі особи здійснюють тиск та погрози працівникам органів ДПС у м. Києві, направлені на блокування супроводження перевірки".

Як повідомлялося, телеканал ТВі заявив, що, починаючи з 21 квітня, проти них проводяться протизаконні дії податкової міліції. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News