На допомогу потерпілим від вибухів виділили 1,5 мільйони

Субота, 28 квітня 2012, 20:13

Уряд виділив 1,5 мільйони гривень для надання допомоги постраждалим від вибухів у Дніпропетровську.

Текст відповідного розпорядження Кабінету міністрів оприлюднено на урядовому порталі, повідомляє УНІАН.

Згідно з документом, Дніпропетровській облдержадміністрації виділено 1,5 мільйони гривень для надання допомоги постраждалим внаслідок вибухів, що сталися у п’ятницю.

Міністерство фінансів має здійснити зазначені видатки за рахунок резервного фонду держбюджету.

Крім того, в документі зазначається, що міністерство охорони здоров’я повинно забезпечити безоплатне лікування постраждалих, надання їм необхідних лікарських засобів і психологічної допомоги, а також організувати їх санаторно-курортне лікування.

Відповідно до розпорядження, міністерство соціальної політики, міністерство фінансів разом з державним управлінням справами мають вирішити питання щодо безоплатного оздоровлення дітей, постраждалих внаслідок вибухів, у міжнародному дитячому центрі "Артек".

Дніпропетровській облдержадміністрації разом з МВС та СБУ доручено вжити невідкладних заходів до стабілізації ситуації в Дніпропетровську, зокрема забезпечення законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян, а також громадського порядку та особистої безпеки жителів міста.

Крім того, облдержадміністрація має затвердити в тижневий строк за погодженням з міністерством економічного розвитку і торгівлі та міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних з наданням допомоги постраждалим.

Як повідомлялося, 27 квітня в Дніпропетровську пролунали 4 вибухи, в результаті яких постраждало 30 осіб, у тому числі 10 дітей.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт), яку розслідує СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...