Вірш "Убий пі***са" відправили на судову експертизу в Донецьк

Вівторок, 3 квітня 2012, 13:23

Головне управління МВС у Львівській області направила вірші поета Юрія Винничука на дослідження до Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз.

Про це повідомив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, пише Gazeta.ua.

"Я отримав відповідь за підписом начальника управління боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми Сергія Матяша, - розповів політолог.

"У ньому сказано, що копії віршів Юрія Винничука направлено регіональному представнику Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі та до Донецького НДІ судових експертиз на психолінгвістично-мистецтвознавче дослідження", - додав Бондаренко.

На думку політолога, Нацкомісія з моралі необґрунтовано відмовила в експертизі творів Юрія Винничука.

За його словами, комісія уникає розгляду цього питання, використовуючи бюрократичні перепони. Як приклад він назвав те, що комісія  просить надіслати кілька примірників книги Винничука.

"Голова комісії Василь Костицький публічно говорив, що з задоволенням брав автограф у Винничука і радий, що познайомився з таким автором....", - резюмував Бондаренко.

Як відомо, народний депутат Леонід Грач направив звернення до Генпрокуратури, в якому просив зреагувати на творчість львівського письменника Юрія Винничука.

Зокрема, звинувачував автора у порнографії та заклику до насильницьких дій щодо представників влади у вірші "Убий під***са".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування