Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецький омбудсмен проситься до Луценка

Понеділок, 9 квітня 2012, 18:59

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який утримується в Лук`янівському СІЗО хоче відвідати омбудсмен Німеччини Маркусом Льонінгом.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"2 квітня 2012 року до ДПСУ надійшло звернення МЗС з вербальною нотою Посольства Німеччини в Україні сприяти можливості відвідування Уповноваженим Федерального уряду з прав людини та гуманітарної допомоги у період з 10 по 12 квітня 2012 року паном Маркусом Льонінгом Київського слідчого ізолятора для зустрічі з Луценком", - зазначається в повідомленні.

"Зазначене звернення розглянуто у рамках національного законодавства та 3 квітня на МЗС України направлено відповідний лист з проханням поінформувати дипломатичну місію Німеччини в Україні про прийняте рішення", - додали у відомстві.

Зокрема, листом ДПтС України поінформовано, що зазначений захід має ознаки побачення, яке надається у порядку, передбаченому статтею 12 Закону України "Про попереднє ув’язнення".

"При цьому, звернено увагу запитувачів, що справа Луценка перебуває в апеляційному провадженні і рахується за Апеляційним судом міста Києва", - уточнили в прес-службі.

"У зв’язку з цим, ДПтС України готова надати сприяння у цьому заході за умови отримання дозволу на таке побачення у Апеляційного суду міста Києва", - заявили тюремники.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування