Турчинова викликали на допит у справі "доктора Пі"

Четвер, 10 травня 2012, 10:30

Заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов не знає, з якого приводу його викликали до Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ.

Про це він заявив журналістам перед початком допиту, повідомляє прес-служба партії.

Турчинов продемонстрував повістку, яку, за його словами, він отримав напередодні 9 травня.

"В порушення всіх вимог законодавства, у повістці, яку надіслало МВС, не сказано, з якого питання мене планують допитати", -  сказав він.

"МВС має дотримуватися процесуальних норм, і коли вони виконують замовлення, то мають хоча б говорити, з якого питання це замовлення", - додав Турчинов.

При цьому він нагадав, що його вже допитували в СБУ і Генпрокуратурі, на відміну від Міністерства внутрішніх справ.

"Це, безумовно, їх прокол, який вони хочуть виправити", - сказав він.

Водночас Турчинов вважає, що його виклик на допит – це "один з елементів продовження політичних репресій проти опозиції".

У свою чергу прес-служба МВС повідомила, що виклик Турчинова слідчими ГСУ пов’язаний із розслідуванням кримінальної справи за обвинуваченням Андрія Слюсарчука, відомого як "Доктор Пі".

"У ході розслідування зазначеної справи отримано дані про те, що Слюсарчук у період з грудня 2009 року по березень 2010 року працював у Кабінеті Міністрів посаді радника першого віце-прем'єра Олександра Турчинова. У зв’язку з цим слідчим необхідно з'ясувати обставини працевлаштування та діяльність Слюсарчука на даній посаді", - сказано у повідомленні.

Як відомо, Слюсарчука обвинувачують у вчиненні ним злочинів, передбачених ст. ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), ст. 138 (Незаконна лікувальна діяльність), ч. 2, 3 ст. 190 (Шахрайство),  та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News