Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл пропонує вивезти Тимошенко

П'ятниця, 11 травня 2012, 16:21

Верховній Раді пропонують дозволити направляти засуджених до медичних установ, які знаходяться на території України або за її межами.

Відповідний законопроект зареєстрував позафракційний депутат Тарас Чорновіл, передають Ukranews.

Подібні дії можуть бути дозволені суддею за умови загрози життю і здоров'ю засудженого в результаті хвороби і до початку судового розгляду у справі про його звільнення від покарання через хворобу.

Відповідні зміни передбачається внести до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів.

У пояснювальній записці до законопроекту Чорновіл зазначає, що дані зміни відповідають Конвенції про захист прав і свобод громадян.

На думку депутата, прийняття законопроекту сприятиме можливості захисту і реалізації прав людей, які за станом здоров'я не можуть відбувати покарання і вимагають негайного лікування в медичних установах в Україні або за кордоном.

Як відомо, раніше німецькі політики та громадські діячі неодноразово пропонували лікувати Тимошенко в берлінській клініці "Шаріте".

Зокрема, депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Карл-Георг Вельманн навіть заявив, що лише на цій умові канцлер Ангела Меркель погодитись відвідати матчі Євро-2012.

У свою чергу власник німецької газети Berliner Tageszeitung Рейко Опітц вважає, що при лікуванні в Україні Тимошенко помре і її потрібно терміново везти до Німеччини.

У свою чергу українська влада неодноразово заявляла, що лікування Тимошенко за кордоном неможливо.

Чорновіл до недавнього часу був членом провладної групи "Реформи в ім'я майбутнього", проте покинув її після скандалу з підкупом лідером групи Ігорем Рибаковим депутата від БЮТ Романа Забзалюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування