Італійський і польський міністри поговорили про Тимошенко

Субота, 12 травня 2012, 22:01

Міністри закордонних справ Італії та Польщі Джуліо Терзі й Радослав Сікорський у телефонній розмові обговорили ситуацію навколо Юлії Тимошенко. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Італії

Глава дипломатичного відомства Італії повідомив, що викликав посла України у Римі з тим, щоб висловити йому занепокоєння громадськості та парламенту Італії з приводу становища колишнього українського прем'єра. 

"Міністри висловили спільне сподівання, що з Києва надійдуть обнадійливі ознаки того, що влада України продемонструє справжню прихильність в реалізації принципів верховенства права і демократії", - сказано в повідомленні.

Як відомо, нижня палата парламенту Італії 9 травня ухвалила резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій, зокрема, закликала звільнити екс-прем’єра Тимошенко.

Уряду Італії було доручено здійснити конкретні кроки для звільнення Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка з огляду на їхній стан здоров’я.

У документі також зазначається, що Італія має підписати угоду між ЄС та Україною про асоціацію лише за суттєвих та радикальних реформ у судовій системі, в сфері верховенства права, захисту прав людини, а також – вдосконалення демократичних стандартів в Україні.

Автори резолюції також не виключили зменшення італійської офіційної делегації на Євро-2012 в Україні, якщо не буде "справедливого і гуманного поводження з Тимошенко та іншими посадовцями, які перебувають у в'язниці".

14 травня у Брюсселі (Бельгія) відбудеться засідання Ради закордонних справ Євросоюзу, на якому міністри закордонних справ країн ЄС планують обговорити ситуацію в Україні.

Зокрема передбачається, що буде йтися про можливий бойкот українських матчів чемпіонату Європи з футболу та умови підписання угоди про асоціацію з Україною. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування