Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матері Макар погрожували, її взяли під охорону

Неділя, 13 травня 2012, 16:07

Міліція взяла матір Оксани Макар Тетяну Суровицьку під охорону після надходження погроз на її адресу.

Про це розповів депутат Микола Катеринчук, який надає юридичну допомогу Суровицькій, повідомляє Радіо Свобода.

Він припустив, що приміщення суду в Миколаєві саме зараз ремонтують, щоб провести суд у її справі, запланований на кінець травня.

Катеринчук розповів, що впливові родичі та друзі підозрюваних у злочині Максима Присяжнюка, Єгена Краснощока та Артема Погосяна продовжують тиснути на сторону потерпілої.

"До нашого представника зверталися певні особи, які хотіли домовитися про перебіг суду в інтересах підозрюваних. Погрожували й Тетяні (Суровицькій). МВС відреагувало, тож зараз вона під охороною", – зазначив Катеринчук.

У свою чергу власник німецького видання Berliner TagesZeitung Рейко Опітц, який намагався допомогти зберегти життя Макар, вимагає публічного процесу над убивцями дівчини, бо в іншому разі, на його думку, Україна асоціюватиметься з безкарними зґвалтуваннями та вбивствами.

"Моя особиста думка: в сучасній німецькій клініці, з необхідним устаткуванням Оксана б вижила. Незрозуміло, чому Україна будує великі стадіони, але в неї немає обладнання для лікування її дітей", - сказав він.

"Сьогодні ж ми дипломатичним шляхом передали петицію українському прем’єру Миколі Азарову з проханням повідомити, чи буде суд у справі Оксани Макар відкритим. Він досі не дав жодної відповіді. Це, щонайменше, не коректно. Мінімум, який може зробити українська влада, це зробити процес над убивцями відкритим", - додав видавець.

Якщо цього не станеться, то Опітц обіцяє покликати під стіни суду представників усіх провідних світових медіа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування