Газпрому не сподобалася самостійність України?

Понеділок, 14 травня 2012, 09:30

Ініціативи України по нарощуванню власного видобутку газу викликають стурбованість "Газпрому".

Про це пише газета "Коммерант-Україна" з посиланням на управління інформації "Газпрому".

Російська монополія запропонувала "Нафтогазу" відмовитися від односторонніх проектів по розробці шельфу Чорного моря. 

У п'ятницю компанія запропонувала "Нафтогазу" активізувати роботу зі створення спільного підприємства для розробки української ділянки шельфу Чорного моря.

Зокрема, за даними джерела в компанії, "Газпром" пропонує використовувати для цього нещодавно придбані "Чорноморнафтогазом" бурові установки, що дозволяють добувати вуглеводні на глибинах, дотепер недоступних для українських добувачів.

Про створення цього СП сторони домовилися ще в грудні 2010 року. Але, за словами директора департаменту видобутку газу й нафти "Нафтогаза" Олександра Зейкана, відтоді відбулося більше десятка зустрічей, які нічим конкретним не завершилися.

Примітно, що пропозиція "Газпрому" надійшла одразу після того, як в "Нафтогаза" з'явилися реальні шанси знизити залежність від російських вуглеводнів.

У п'ятницю в Україну прибула плавуча бурова установка "Петро Годованець" - перша із двох куплених минулого року компанією "Чорноморнафтогаз".

У Міністерстві енергетики й вугільної промисловості до пропозиції "Газпрому" поставилися без ентузіазму.

"Згідно з програмою до 2016 року, що затверджена й не буде змінена, передбачається робота установки "Петро Годованець" на Одеському, Безіменному, а потім на Суботинському родовищах",— заявив заступник директора департаменту нафтовою, газової й нафтопереробної промисловості Міненерго Костянтин Бородін. 

Про масштаби українського газовидобування в часи СРСР читайте на "Історичній Правді"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...