Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче заслухати Грищенка через бойкот Євро-2012

Понеділок, 14 травня 2012, 12:21

Опозиція пропонує в п'ятницю заслухати у Верховній Раді міністра закордонних справ Костянтина Грищенка з інформацією про бойкот української влади лідерами європейських країн.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін у понеділок на засіданні погоджувальної ради парламенту, повідомляє Лігабізнесінформ.

Спікер Володимир Литвин, у свою чергу, відзначив, що депутати заслухають у п'ятницю віце-прем'єра Сергія Тігіпка, який мав відповідати на питання депутатів минулого пленарного тижня, коли парламентська трибуна була заблокована.

При цьому Литвин пообіцяв, що попросить міністра закордонних справ Грищенка також бути готовим відповісти на питання депутатів, якщо він не буде в цей час у відрядженні.

Крім того, опозиція наполягає на ухваленні законопроекту, що приводить статті 364 і 365 Кримінального кодексу у відповідність з європейським законодавством.

За словами Кожем'якіна, українській владі варто прислухатися, у тому числі, до лідерів європейських країн, що заявляють про необхідність перегляду чинних "архаїчних норм" статей 364 і 365, "які дозволяють кидати за ґрати за політичні рішення".

Ще одна вимога опозиції - створити нормальні умови для лікування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і Валерія Іващенка і припинити переслідування Ніни Карпачової за її  позицію на посаді обмудсмена.

Опозиція також наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії парламенту по розслідуванню убивств народних депутатів Щербаня і Кушнарьова і масових убивств у Донецькій області в 1995-1998 р.

Як відомо, у понеділок міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять питання бойкоту матчів Чемпіонату Європи з футболу, що пройдуть в Україні влітку.

Раніше високопоставлений європейський дипломат повідомив, що мова йде про загальну позицію по чемпіонату. "Не буде висновків, це буде неформальна дискусія, але ми сподіваємося в результаті одержати позицію", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування