Опозиція в Раді хоче по-своєму зняти недоторканність – з усіх

Понеділок, 14 травня 2012, 12:41

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС у Верховній Раді виступають за обмеження недоторканності президента, депутатів парламенту і суддів.

Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції "БЮТ-Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Він повідомив, що парламентарі від опозиції зареєстрували відповідний проект закону в апараті Верховної Ради і вже почали збір підписів 150 депутатів, які необхідні для розгляду цієї ініціативи.

"Цей законопроект включатиме не тільки, як хоче того партія влади, позбавлення недоторканності депутатів... а зняття недоторканності з усіх: із Президента, суддів та усіх, хто має це право", - зазначив Кожем’якін.

На думку депутата, з боку влади чесним було б прийняти саме таку редакцію закону.

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів виступає за визначення парламентом 15 травня процедури розгляду законопроекту про обмеження депутатської недоторканності.

20 жовтня 2009 року парламент проголосував за направлення законопроекту № 3251 "Про внесення змін до Конституції України" (про гарантію недоторканності для окремих посадових осіб), яким передбачається скасування президентської та обмеження депутатської недоторканності, до Конституційного Суду для перевірки на конституційність.

7 квітня 2010 року КС визнав конституційним обмеження депутатської недоторканності та неконституційним скасування президентської недоторканності.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування