Об’єднана опозиція обіцяє лише 7 податків і підвищення мінімуму

Вівторок, 15 травня 2012, 10:45

Об’єднана опозиція в разі перемоги на парламентських виборах обіцяє скоротити кількість податків до 7, підвищити прожитковий мінімум до 2400 гривень та збільшити пенсії.

Про це заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко з трибуни парламенту, коментуючи запропонований об’єднаною опозицією проект спільної Програми дій.

"Репресивний Податковий кодекс імені Тігіпка буде скасовано. Податків буде 7, а не 700. Досить поборів і "маскі-шоу". Наша економіка буде звільнена від бюрократично-фіскального ярма – і нарешті запрацює", - заявив він.

"Це дасть можливість встановити гідні зарплати і справедливі пенсії всім українцям. Прожитковий рівень дорівнюватиме 2400 гривням. Гроші є, якщо припинити красти", - сказав Мартиненко.

Він пообіцяв, що "бюрократи не отримуватимуть захмарні суми (пенсій) просто через посади".

"Ми відновимо поправку №40 до пенсійного законодавства – і 10 мільйонів пенсіонерів отримають додатково по 334 гривні, а не по 100, як перед виборами обіцяє нинішня влада", - сказав депутат.

"Газотранспортну систему нікому не віддамо, а замість дорогого російського газу будемо переходити на дешеву вітчизняну енергію", - також навів він пункт програми.

Мартиненко озвучив і найважливіше завдання об’єднаної опозиції: "Зруйнувати систему беззаконня і тотальної корупції, збудовану в Україні. Відсторонити від влади її творця Януковича. Ліквідувати посади його управляючих, так званих губернаторів областей. Місцева влада повинна обиратися народом".

"Президент, народні депутати, судді – всі мають бути позбавлені недоторканості", - наголосив лідер фракції НУНС.

"Корупціонери понесуть сувору відповідальність. Всі члени його родини пройдуть якнайсуворішу перевірку. Бізнес і влада будуть чітко розділені. Якщо ти чесний, то можеш бути або чиновником, або бізнесменом – третього не дано", - сказав він.

"Суддівський корпус буде повністю оновлений. В суді можна буде захистити себе не за гроші, а по справедливості. Ми звільнимо Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших в’язнів сумління", - запевнив Мартиненко.

За його словами, передумовою реалізації програми об’єднаної опозиції є "скинення нинішнього режиму і облаштування України без Януковича".

Мартиненко зазначив, що багато названих ініціатив опозиція вже вносила, але влада саботувала їх ухвалення – тож відповідні законопроекти чекають свого часу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News