Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ДРУЖИНА АХМЕТОВА ХОЧЕ БРИТАНСЬКЕ ГРОМАДЯНСТВО?

Середа, 16 травня 2012, 18:12

Дружина Ріната Ахметова Лілія Ахметова має намір претендувати на отримання британського громадянства.

Таке припущення можна зробити з листа, який тримав у руках у вівторок в парламенті депутат від Партії регіонів Юрій Воропаєв, повідомляє "Лівий берег".

Лист - роздруківка електронного послання. Тема - "можливість відсутності в Англії".

Воропаєв вивчав документ в ході пленарного засідання Ради.

"Шановна Лілія Миколаївна! Ви повинні провести за межами Великобританії не більше 450 днів за повні п'ять років до подання заяви на отримання громадянства (тобто 450 днів починають враховуватися з вересня 2009 р., якщо подача документів на отримання громадянства буде у вересні 2014 р.)", - йдеться в листі.

 

"При цьому допускається перевищення зазначеного 450-денного терміну, при наявності поважних причин і дане перевищення розглядається в індивідуальному порядку", - сказано в документі.

Автор листа, Наталя Муктан - депутат Донецької облради, юрист компанії "Воропаєв та партнери", якою Юрій Воропаєв керував до свого обрання в Раду в 2006-му.

До моменту заснування власної компанії (у 2003-му) він очолював юридичний департамент СКМ.

Судячи з усього, цей лист - дубль для керівника, зроблений підпорядкованою з урахуванням важливості документа.

"За наявною у мене інформацією за період з 1.9.2009 р. По 30.8.2010 р. ви були відсутні у Великобританії 116 днів, за період з 1.9.2010 р. по 30.8.2011 р. ви були відсутні у Великобританії 137 днів, за період з 1.9.2011 р. по 14.5.2012 р. ви були відсутні у Великобританії 61 день, а загальна кількість днів відсутності в Великобританії з 1.9.2009 по 14.5.2012 складає 313 днів", - йдеться в листі.

 

"Враховуючи це, за весь період з 15.5.2012 р. по 01.9.2012 р. ви можете бути відсутнім у Великобританії не більше 137 днів", - повідомляється далі.

Крім іншого в листі вказується, що період з вересня 2013-го по вересень 2014-го - крайній термін для подачі документів на отримання громадянства.

Процедура отримання британського громадянства така, що спершу претендент повинен отримати щось на зразок посвідку на проживання (дозвіл на тривале перебування в країні з чіткою певною кількістю днів, які можна проводити за її межами).

Якщо протягом встановленого часу, здобувач не порушує умов дозволу на проживання, далі він може претендувати на отримання громадянства.

Власне, про це йде мова в листі. Виходячи з його змісту, логічно припустити: адресат вже має посвідку на проживання і тепер роздумує щодо можливості претендувати на громадянство Великобританії, для чого і консультується з юристом.

Спочатку послання адресоване "Лілії Миколаївні". Прізвище її ніде не вказується.

Як відомо, обидва сини Ріната Ахметова навчаються у Великобританії. Дружину Ахметова звуть Лілія Миколаївна.

В адвокатській компанії "Воропаєв та партнери" від офіційних коментара на дану тему відмовилися.

Сам Воропаєв, у відповідь на прохання пояснити: чи продовжує він займатися адвокатською практикою, будучи народним депутатом, або епізод з листом обумовлений чимось іншим - відповів відмовою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування