Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мисливське господарство Януковича готують до дерибану

Четвер, 17 травня 2012, 11:59

Вишгородська районна рада зі скандалом ухвалила оцінку земельних ділянок у мисливському господарстві президента Віктора Януковича "Сухолуччя".

Про це оголосив на засідання сесії голова районної ради Олександр Носаль.

За потрібне рішення проголосувало 33 депутати з 60, які складають райраду.

Обговорення питання супроводжувалося скандалом.

Зокрема, депутат райради від партії "Свобода" Юрій Левченко заявив, що голосування сфальсифіковано, оскільки за потрібне рішення проголосувало тільки 30 депутатів.

Він також виступив за поіменне голосування депутатів за земельну оцінку, але це рішення не було підтримано районною радою.

Депутат райради від фракції "Удар" Ірина Побідаш заявила, що після затвердження земельної оцінки відкрито шлях для орендування цих ділянок за заниженою ціною.

"Що відбулося після затвердження оцінки земельної ділянки? Після цього голова райадміністрації укладає угоди про оренду земельних ділянок на 49 років. Ваш улюблений президент загородиться і ніхто нічого не побачить. Віктор Федорович не вічний, але він може навічно закріпити за собою ділянку", - сказала Побідаш.

У свою чергу голова райради Носаль заявив, що до функції райради входить лише затвердження нормативної оцінки землі. А що буде після цього із землею - це не їхнє питання.

"Лісогсподарство у "Сухолуччі" звернулося до нас. Наша функція затвердити грошову оцінку. Далі вони укладають угоду з ким бажають за потрібне щодо використання цієї землі",

На питання чи може після рішення земля бути передана в оренду на 49 років особі в обличчі Януковича, Носаль відповів: "Для чого буде використана ця земля - це не наше питання".

Як відомо, рішенням райради було проведено нормативну грошову оцінку 12 земельних ділянок на території Дніпровського-тетерівського лісового господарства.

Наприклад, ділянка площею у 1,5 га була оцінена в 40 тисяч гривень. Хоча на ринку таку вартість становить лише 1 сотка землі у Вишгородському районі.

Тепер, виходячи з нормативної оцінки землі, буде враховуватися ціна орендної плати в діапазоні від 3 до 12%. Таким чином, за ділянку пллощею у 1,5 га у лісовому господарстві вартість орендного платежу становитиме від 1200 до 4800 гривень на рік.

Сьогодні територіальне лісництво фактично контролюється Януковичем, де розташований його мисливський будинок про що нещодавно писала "Українська правда".

Крім рішення про оцінку нормативних ділянок у Сухолуччі, райрада встановила нормативну оцінку земельних ділянок  в Хотянівці. Зокрема, ділянок, які орендує син губернатора Київської області Олександр Присяжнюк та дружина першого заступника голови КОДА Ірина Москаленко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування