Система-112 до Евро так і не запрацює

Четвер, 17 травня 2012, 20:54

Угода між МНС та американською компанією Hewlett Packard щодо реалізації в Україні Системи-112 - є недійсною.

Про це на брифінгу в Міністерстві надзвичайних ситуацій повідомив глава комітету конкурсних торгів міністерства Олег Ціцак, цитує його прес-служба відомства.

"Враховуючи відсутність подібних проектів в нашій державі за останні 20 років, українське законодавство та правила проведення державних закупівель - виявилися недосконалими в даному напрямку", - заявив він.

"Крім того, додатково до підписаної угоди, необхідно було укласти близько 20 додатків до неї: кошториси витрат як в цілому, так і по кожному етапу; календарний план реалізації проекту; специфікацію по кожному етапу та кожній системі і т.д..", - уточнив Ціцак.

Голова комітету конкурсних торгів МНС додав, що в Угоді була закладена необхідність узгодити протягом 5 днів з моменту підписання та зареєструвати в Державному Казначействі сам договір з усіма додатками.

"Протягом 5 днів МНС та НР зробити це не змогли. Та форма участі інтегратора в проекті, яку регламентує українське законодавство, не спрацювала би. Тому ми домовилися не продовжувати роботу за даним контрактом надалі і відмовитися від нього", - уточнив Ціцак.

Він нагадав, що Система-112 мала частково запрацювати у 4-х містах, що приймають Європейський футбольний чемпіонат.

"На даний момент, Система-112 у Львові, Харкові, Києві та Донецьку функціонувати не буде, але це не означає, що не працюватиме телефонний номер 112. Ми узгодили з компанією "Укртелеком" технічні можливості та чекаємо на рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації з даного питання", - додав чиновник.

Він уточнив, що дзвінки на цей номер будуть автоматично переадресонані на Службу порятунку МНС України "101".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування