Кравчук анонсував нові зміни до Конституції

П'ятниця, 18 травня 2012, 13:23

Екс-президент, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук прогнозує внесення змін до Конституції до 2014 року.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Я думаю, що до 2014 року ми повинні це завершити", - сказав Кравчук.

Він зазначив, що робота Конституційної асамблеї буде проходити в 2 етапи.

На першому етапі буде проходити відпрацьовування ініціатив правового характеру, а на другому - завершення правового процесу й підготовка пропозицій щодо внесення змін до Конституції.

На його думку, певна частина змін до Конституції могла б бути проголосована в першому читанні Верховній Раді ще до парламентських виборів, які пройдуть у жовтні, однак Кравчук підкреслив, що внесенням змін до Конституції буде займатися вже наступний склад Ради.

Кравчук також заявив, що виступає за проведення референдуму з внесення змін до Конституції.

"Я, наприклад, вважаю, що це питання варто обговорити й визначитися з думкою людей із цього приводу, тому що, відверто кажучи, хотілося б уже прийняти таку Конституцію, щоб не повертатися до неї так часто, як ми повертаємося", - сказав Кравчук.

Водночас він підкреслив, що питання проведення референдуму з внесення змін до Конституції не є предметом розгляду Конституційної асамблеї.

Кравчук підкреслив, що порядок можливості проведення референдуму прописано у чинному законодавстві.

Він також виступає проти введення обрання президента Верховною Радою.

"Я не допускаю обрання президента України в парламенті України. Це була б велика політична й далекоглядна помилка, тому що за 20-річну історію, незважаючи на всі критичні заяви на адресу всіх президентів, все-таки президентська форма (правління) забезпечила незалежність України", - сказав Кравчук.

За його словами, завдання прописати можливість виборів президента в Раді перед Конституційною асамблеєю ніхто не ставив.

Як відомо, 17 травня президент Віктор Янукович створив Конституційну асамблею як спеціальний допоміжний орган при президенті й призначив її головою Кравчука.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування