Тимошенко таки просила Європу не підписувати угоду про асоціацію

Вівторок, 22 травня 2012, 11:48

Юлія Тимошенко вважає за необхідне утриматися від підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом "щонайменше" до запланованих на осінь парламентських виборів.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі повідомив віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич, котрий минулої суботи, 19 травня, відвідав Тимошенко у лікарні в Харкові.

Євродепутат відзначив, що екс-прем’єр України на зустрічі з ним звернула увагу на порушення демократичних стандартів українською владою та висловила сумнів, що влада дійсно зацікавлена в європейській інтеграції.

"До виборів, в умовах коли, на її думку, немає гарантії, що вони будуть чесними та демократичними, то від підписання та ратифікації варто утриматися", - сказав він.

Протасевич відзначив, що Тимошенко висловила таку думку, відповідаючи на його запитання.

Співрозмовник агентства сказав, що екс-прем`єр вважає за необхідне почекати з вирішенням справи щодо цієї угоди до завершення виборів, що відбудуться у жовтні.

"Далі рішення приймати в залежності від того, чи вибори будуть чесними та демократичними", - сказав віце-президент Європарламенту.

Протасевич відзначив, що не буде коментувати заяву захисника Тимошенко Сергія Власенка, котрий сказав, що Тимошенко насправді підтримує підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як відомо, арештована у серпні минулого року Тимошенко раніше закликала Євросоюз підписати Угоду про асоціацію з Україною, незважаючи на її справу, яку європейські політики вважають "політично вмотивованою" та добиваються від української влади звільнення екс-прем`єра.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...