У МВС хваляться, що 17 тисяч міліціонерів говорять англійською як початківці

Середа, 30 травня 2012, 13:34

Міністерство внутрішніх справ навчило 17 тисяч співробітників англійській мові перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив начальник Департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготов на прес-конференції у середу, повідомляють "Українські новини".

"Зараз вже 17 тисяч працівників пройшли курси з англійської мови. Ще 5 тисяч пройдуть відповідне навчання до початку чемпіонату Європи з футболу", - сказав він.

Поготов зазначив, що рівень знань співробітників можна оцінити як початковий.

Ще 2 тисячі співробітників МВС вільно володіють англійською мовою, додав начальник Департаменту громадської безпеки міністерства

Крім того, додав Поготов, 5 червня в Україну прибуде делегація зі 112 іноземних співробітників правоохоронних органів, які також будуть допомагати українським міліціонерам у спілкуванні з уболівальниками.

Також МВС закупило 1418 електронних перекладачів для використання міліціонерами при спілкуванні з іноземцями під час "Євро-2012".

"Уже закуплено 1418 електронних перекладачів і роздано до використання на місцях", - сказав Поготов.

Електронний перекладач містить 2 мови інтерфейсу - англійську і російську. Також у ньому є 150 підготовлених фраз, які передбачається найчастіше використовувати міліціонерам для допомоги вболівальникам.

Заступник начальника кафедри адміністративної діяльності Національної академії внутрішніх справ Сергій Братель пояснив, що уболівальник зможе самостійно ввести в перекладач фразу, а міліціонер, прочитавши переклад, зможе вибрати для допомоги вболівальнику фразу з запропонованого списку, яку перекладач відтворить англійською.

За словами Брателя, консультація вболівальника за допомогою таких перекладачів не займе більше 2 хвилин.

Представники МВС не змогли відповістити на запитання про загальну вартість витрачених коштів на придбання голосових перекладачів, однак Братель зазначив, що після закінчення чемпіонату електронні перекладачі залишаться в користуванні міліціонерів.

Раніше МВС розраховувало навчити англійської мови на базовому рівні близько 35 тис. міліціонерів до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування