Коморовський наполегливо рекомендував Януковичу шукати рішення

Вівторок, 8 травня 2012, 17:18

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав президента України Віктора Януковича знайти спосіб вирішення справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Така бесіда між президентами відбулася у вівторок по телефону, повідомляє УНІАН з посиланням на канцелярію польського президента.

Канцелярія Коморовського зазначила, що Янукович інформував президента Польщі про те, що запланований на 11-12 травня саміт лідерів країн Центральної Європи буде перенесений на інший строк.

"У розмові президент Польщі Броніслав Коморовський закликав президента Януковича знайти рішення, які зроблять можливим прогрес у справі Тимошенко", - сказали у глави Польської держави.

У канцелярії також нагадали, що минулого тижня Коморовський закликав українську владу внести такі зміни в національне законодавство, які б зробили неможливим кримінальне переслідування за політичні рішення.

"Коморовський планував виступити з таким закликом під час саміту, який повинен був відбутися 11-12 травня в Ялті", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу радник президента Польщі з міжнародних питань Роман Кужняр вважає правильним рішення перенести запланований на суботу саміт глав держав Центральної Європи.

"Це правильне рішення, гарне для всіх - для Києва та для всіх тих, хто туди планував поїхати", - сказав він.

Радник відзначив, що українська влада консультувалася з приводу цього рішення з польськими партнерами, висловивши думку, що саміт може відбутися ще цього року.

Кужняр сказав, що перенесення саміту позитивно вплине на відносини України з Польщею та іншими європейськими державами.

Раніше, коментуючи ситуацію польським медіа, радник Коморовського сказав, що саміт навряд чи був би успішним у разі його проведення, і організаторам заходу довелося б вислухати "відверту оцінку" справи екс-глави уряду Юлії Тимошенко.

"Бачу лише самі позитивні аспекти цього рішення", - сказав він, цитує TVN24.

Як відомо, у вівторок в МЗС повідомили, що Україна переносить саміт у Ялті в зв'язку з тим, що глави низки європейських держав не зможуть взяти в ньому участь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування