БРЮССЕЛЬ ПОПРОСИВ АЗАРОВА НЕ ЇХАТИ НА ТРАДИЦІЙНУ ЗУСТРІЧ

Середа, 9 травня 2012, 13:37

В Україні в 2004 році була демократія, і країна має повернутися до демократичної моделі держави.

Про це заявив голова Європейської Ради Герман ван Ромпей у передачі телеканалу "Євроньюс", показаній у середу, передає Інтерфакс.

"Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, залишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію", - сказав ван Ромпей.

Як повідомляє 5 канал, Ван Ромпей порадив Азарову не їхати на засідання Ради з питань співпраці Україна-ЄС у Брюсселі, заплановане на 15 травня.

Згідно з указом президента, українську частину Ради співпраці Україна-ЄС очолює прем'єр-міністр України, а до її складу входять всі міністри та інші керівники центральних органів виконавчої влади.

***

У відповідь на питання з України про те, чому б керівникам ЄС не приїхати до Києва і не поставити українському керівництву незручні запитання замість того, щоб бойкотувати чемпіонат Європи з футболу, Ван Ромпей зазначив, що був у Києві з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в грудні 2011 року.

"Ми досить довго розмовляли про це з президентом Януковичем. Ми парафували угоду про асоціацію з Україною, відкривши таким чином перед нею європейські перспективи, але ми не ратифікували цю угоду", - зазначив ван Ромпей.

"Ми чітко сказали, що це можливо лише за умови, якщо Україна буде дотримуватися наших цінностей, тому що угода про асоціацію стосується не тільки торгівлі, а й політичних домовленостей, і ми вважаємо неприпустимим те, як Україна поводиться з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. І ми про це украй чітко заявили президенту Януковичу", - зазначив ван Ромпей.

"Я особисто не приїду на "Євро-2012", тому що збірної Європи не існує, а бельгійська команда в ньому не бере участь. Але, в будь-якому випадку, ми дали зрозуміти нашу позицію українському керівництву", - сказав голова Європейської Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News