Адмінресурс не буде вирішальним на виборах?

Вівторок, 12 червня 2012, 13:45

Експерти сумніваються в тім, що на виборах Верховної Ради в жовтні адміністративний ресурс буде відігравати ключову роль для перемоги в мажоритарних округах.

Про це вони сказали на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Адміністративний ресурс буде, але він не буде вирішальним на виборах", - відзначив голова правління комітету виборців Олександр Черненко.

Він вважає, що кожен з кандидатів у мажоритарних округах буде намагатися домовитися з тим або іншим чиновником про його сприяння на виборах.

У той же час, за прогнозами Черненка, через існування великої кількості різних адмінресурсів цей механізм виявиться неефективним.

"От, наприклад, по владній вертикалі буде ставленик від губернатора, але голова районної адміністрації вже домовився з іншим. І, таким чином, буде саботаж", - вважає експерт.

Директор компанії Berta Communications Тарас Березовець погодився з думкою колеги.

"Як діяти місцевій адміністрації, якщо надходить дві абсолютно різних указівки від людей, близьких до влади, а висуваються вони по одному округу", - задався він питанням.

При цьому Березовець підкреслив, що будь-якому адмінресурсу можна протидіяти.

"Немає доступу до районних газет - видаємо свою, або їдемо безпосередньо до людей і будемо з ними спілкуватися", - відзначив він.

На думку експерта, усі технології адмінресурсу можна переламати шляхом прямого спілкування з виборцями.

Експерт Центру політичного консалтингу Денис Денисенко вважає, що адмінресурс не буде масового застосовуватися на виборах.

За його прогнозами, головною технологією в ході кампанії стане підкуп виборців, а не адмінресурс.

Як відомо, вибори Ради будуть проводитися по змішаній виборчій системі (225 депутатів обираються по списках політичних партій, ще 225 - по мажоритарних округах).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...